İtaat etmeyi seven, bu yönüyle hayatınızı kolaylaştırır
Bulunduğu alanı sahiplenen, sevdiği insanlara karşı hassas olanlar
Alerjik reaksiyona karşı duyarlı hipoalerjenik köpek dostlarımız
Komondor, cesur, dikkatli ve kendisine güvenen bir yapısı bulunan sürü gütmekte başarılı bir ırktır. Gözü pek olduğu için korkusuz bir özelliği vardır. Erken yaşta eğitimleri gerçekleştirilmeli ve hiçbir zaman taviz verilmemelidir.
Komondor kendine güvenen, korumacı ve sadık bir köpektir. Ailesi ya da evi için bir tehdit unsuru olmadığı sürece sakin ve arkadaş canlısıdır, bir tehdit olduğunda ise korumak için hiç tereddüt etmeden canı pahasına dahi olsa kavga eder. Komondorlar bazen inatçı ve bağımsız olabilirler, ancak uygun şekilde sosyalleştirilmiş ve eğitilmiş ise iyi bir aile ilişkisi kurar. Komondorlar’ın geniş kafatası ve çenesi, badem şeklinde gözleri ve üçgen şeklinde kulakları vardır. Komondorlar düşük tuttukları kuyruğa ve geniş ayaklara sahiptir.
Komondor’un erken yaşlarda kararlı ve tutarlı eğitim görmesi gerekir, çünkü tam olarak büyüdüklerinde çok büyük, güçlü ve hızlı olurlar. Sadakat eğitimi şiddetle tavsiye edilmektedir. Övgü odaklı bir tutumla yaklaşılması ile en iyi sonuçlar elde edilir.
Komondorlar’ın kürkündeki kirlerin temizlenmesi için kürkte oluşan düğümlerin elle çözülmesi gerekir. Pirelerin ya da kenelerin kürkün içine girmemesi için ara sıra yıkanmaları gerekir. Komondorlar ıslandıkları zaman kurumak için saatlere, hatta bazen günlere ihtiyaç duyar. Komondorlar’ın tüyleri kırpılabilir, ancak bu diğer türlere karşı ayırt edici özelliğinin kaybolmasına yol açar. Komondorlar’ın ortalama yaşam ömrü 10-12 yıl arasıdır. Bu türlerin yakalandığı yaygın sağlık sorunları arasında kalça displazisi (topallama ya da eklem iltihabına yol açabilen sakat kalça eklemi), katarakt ya da entropiyon gibi göz sorunları (korneanın kaşınmasına neden olan göz kapağı kıvrılması) ve göz şişmesi gibi sorunlar vardır. Bunları engellemek için yüksek bir kaptan yemek yemeleri, gün boyunda farklı yemeklerle beslenmeleri yemeklerden hemen sonra egzersiz yapmamaları gerekir.
Komondorlar kendilerini belli bir bölgeye ait hisseder ve yabancılardan rahatsız olur, ancak yabancıların tehlike arz etmediğinden emin olduktan sonra onları kabullenir. Komondorlar yeni tanıdığı insanlara ve evcil hayvanlara karşı olumsuz tepkiler sergilememeleri için erken yaşta sosyalleştirilmelidir. Sosyalleşmesi durumunda diğer köpeklerle arkadaşlık kurmaktan zevk alacaktır. Komondor büyük çocuklarla iyi ilişkiler kurar, ancak küçük çocukların yanındayken kontrol edilmelidir. Çünkü yorgun ya da yılmış olduğunda ısırabilir.
Komondorlar’ın uzun, beyaz, kalın ve kendiliğinden bağlanmış tüyleri bu cinsin özelliğini ortaya çıkarmaktadır. Tüyleri bir ya da iki yaşlarından itibaren bağlanmaya başlar. Kürkleri soğuk havalardan korur ancak yağmurlu havalar için pek uygun olduğu söylenemez. Kalın kürkleri, onları kendilerine saldıran vahşi hayvanlardan korur ve Komondor’un gerekli görülmesi durumunda bir koyun sürüsünün içine karışmasını sağlar. Komondor çok az tüy döker ya da hiç tüy dökmez.
Komondor’un yürüyüşe çıkma ya da bahçede oyun oynama gibi günlük egzersizleri yapması gerekir. Komondor'un kuruması çok uzun sürdüğü için yüzmesi iyi bir fikir olmayabilir.
Komondor bol açık hava egzersizi yapabileceği geniş arazilerde yaşamak ister.
Komondor (aynı zamanda ‘Macar Komondor’ ya da ‘Macar Bekçi Köpeği’, ‘Komondorok’ olarak bilinir ve bazen çoğul isimlerde kullanılır) bir Macar soyudur. ‘Komondor’ adı, 1100’lerde Macaristan’a yerleşmiş Cuman monat kabilesi ile Komondor’un kökünü ifade eden Cuman anlamına gelmektedir. Bir diğer teori de Komondor’un, önemli konularda adı geçen Puli gibi Magyar kabilesi ile birlikte Macaristan’a geldiği üzerine kurulur. Komondor, büyük beyaz Güney Rusya Ovtcharka’sı ile ilgili olabilir. Koyunları yırtıcı hayvanlardan, özellikle kurtlardan korumak için bekçilik yapar. Bazı rivayetlere göre Komondor öyle yetenekli bir dövüşçüymüş ki ortaya çıktıklarında Macaristan kurtlarının soyu neredeyse tüketme noktasına gelmiş. Komondor 1933 yılına Amerika’ya ithal edilmiş ve 1937 yılında ise Amerikan Kennel Kulübü tarafından tanınmıştır. Çoğu Avrupalı Komondorlar İkinci Dünya Savaşı sürecinde öldürülmüş, bunun olası sebebi ise bu köpeklerin cesur bir şekilde çiftlik evlerini korumasıymış. Komondor’un bakımı maliyetli olduğundan dolayı bu cinslere anavatanı olan Macaristan’ın dışında pek nadir rastlanır, ancak buna rağmen son yıllarda bazıları Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında sürü koruması olarak görevlendirilmiş ve çakal nüfusu arttıkça bu cinslerin de sayısı artmıştır.
Lisanslı veterinerler tarafından kontrolleri yapılan yavrular
Köpeklerin karakterlerine uygun özel eğitim programları
Türkiye’nin en büyük köpek çiftliği 8 dönüm alan üzerine kurulu
Türkiye ve Dünya’dan onbinlerce insanın hayatına mutluluk katan bir değer
Türkiye ve Dünya'dan onbinlerce hayvansever'in mutluluğuna ortak olduk. Pet ile yaşamın her anında bizi tercih edenlerin yanında olduk. Pet bakım, eğitim, pansiyon, beslenme, kuaförlük ve aksesuar ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir eko sistem zinciriyle hayvanseverlerin sürekli yanındayız.
Yıldıray Bey, almış olduğu karar doğrultusunda Boxer cinsi bir pet dostu sahip olmak istiyormuş. Uzun zamandır yaptığı araştırmalara rağmen istediği kalite ve surat yapısında bir yavruya rastlayamamış. Elit Yavru çiftliğimiz ile irtibata geçen Yıldıray Bey ile yaptığımız ön gö...
Daha önceden bir pet sahibi olupta kötü bir tecrübeye sahip olan Pelin Hanım ve ailesi yaşamış oldukları bu durumdan ötürü oldukça üzgünlerdi. Yakın arkadaşları tarafından Elit Yavru çiftliğimiz ile irtibata geçen ailemizi çift...
Kurun Ailesi, uzman ekibimiz ile yapmış oldukları görüşme sonrası köpek ırkları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Ailemiz ile yapmış olduğumuz görüşme sonrası Cavalier King Charles ırkından bir yavrumuzu kendilerine önermeyi uygun gördük. Cavalier King Ch...
Sevgili İrem Hanım ve eşi Arif bey yoğun çalışma temposunda çalışan insanlardır. Hayatlarına bir can dostu dahil etme düşüncesinde olduklarından dolayı araştırma yapmaya başladılar. Sosyal medyadaki ırk tanıtım videolarımızdan ırklar hakkındaki bütün bilgileri ö...
Bir süredir yavru sahibi olmak isteyen ve en sonunda bizimle iletişime geçerek İstanbul Çekmeköy'de bulunan Elit Yavru çiftliğimizi ziyaret eden Çırpın Ailesi, Maltese Terrier elit yavrularına kavuştu. Maltese Terrier; tüy dökmez, koku yapmaz, evde bak...
Küçük kızımıza minik bir arkadaş almayı düşündüğümüzde doğru kararı vermek adına çok araştırma yaptık, çünkü bir hayvan sahiplenmenin ciddi bir sorumluluk olduğunu biliyorduk. Bizimle uzun yıllar birlikte yaşayacak kadar sağlıklı, yaş...